Cranio Sacraal Therapie is een methode waarmee we luisteren naar de wijsheid van het lichaam. We voelen waar er stagnatie is en de levensenergie minder stroomt. Dit kan komen door allerlei oorzaken, op mentaal, emotioneel of op lichamelijk vlak.

Schermafbeelding 2015-04-04 om 14.07.47Met alle aandacht en intentie gaan we op zoek naar waar het blokkeert. We luisteren naar het Cranio Sacraal Ritme en naar de bewegingstaal van het lichaam. Hierdoor is er wezenlijke communicatie, totale aandacht en energie uitwisseling tussen de therapeut en de cliënt. We geven de blokkade de ruimte, ondersteuning, warmte en aandacht die deze nodig heeft om weer te kunnen ontspannen. Daardoor kom je weer in contact met je eigen vitaliteit en heelheid.

Je komt in een staat van zijn waarbij je gedachten tot rust komen.

Bij Cranio Sacraal Therapie word je op een heel zachte manier aangeraakt. Deze zachte aanraking werkt wel heel diep door. Je essentie wordt aangeraakt.

Cranio Sacraal Therapie kan je ondersteunen bij allerlei processen die je doormaakt/ situaties waarmee je te kampen hebt. Zoals:
•Bij hoofdpijnen (migraine), stress, kaakproblemen (zoals tandenknarsen), spanningen of pijnen elders in het lichaam.
•Het stimuleren van het hormoon- en immuunsysteem.
•Bij klachten tijdens de zwangerschap.
•Als uw baby veel huilt.
•Bij depressies ook postnataal en bij energiegebrek. Concentratiestoornissen.
•Bij burnout klachten.
•Bij slapeloosheid, rug- en nekklachten (ook whiplash).
•Rouw- en trauma verwerking, emotionele blokkades, waaronder angsten en eenzaamheid.
•Stervensbegeleiding.

Cranio Sacraal Therapie helpt bewust te maken, te accepteren wat er is, los te laten, te ontspannen. Het fijnste is om tijdens de behandeling gemakkelijk zittende, niet knellende kleding aan te hebben. De behandeling duurt maximaal een uur en 15 minuten. Na aanmelding krijg je een intake formulier toegestuurd. De eerste sessie is een intake in combinatie met een wat kortere behandeling. Aan de hand hiervan worden doelen gesteld, die je wilt en kunt realiseren. Daarop baseren we ons behandelplan.

Voor meer info en uitleg kijk op de website van onze vereniging :
Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging: www.cranio-sacraal.org

CHI SEI gaat over
het vermogen dat alle levensvormen in zich dragen, de creatieve intelligentie, de ontzagwekkende potentie van de natuur.